Fakturamall

Fakturamall

Ladda ner vår fakturamall

Ladda ner vår pdf-mall, fyll i och maila din kund – så enkelt är det. Fakturamallen är helt gratis och fri att använda. Du kan sätta din egna logga och mallen räknar ut totalsumma och moms åt dig.

Gratis fakturamall

Ladda ner, skriv ut, maila, posta – du använder fritt. Visste du att ett fakturameddelande är ett av de mest effektivaste sätten att kommunicera med din kund?

Tänk på! Du behöver Adobe Acrobat för att kunna ladda hem och använda mallen på bästa sätt.
Här kan du ladda hem Acrobat

  • Ladda upp din logga i mallen
  • Personligt fakturameddelande till din kund
  • Automatiskt uträkning av moms och summa

Ladda ner mallen här

Svar på vanliga frågor:

Vilken förfallodag ska jag sätta?

Har du och din kund inte avtalat om en specifik betaltid finns det egentligen inga regler. Vi rekommenderar 30 dagar. Datumet räknas från fakturadatumet.

Fakturerar du en privatperson kan du sätta kortare betaltid  – förslagsvis 20 dagar. Praxis för företag är 30 dagar.

Hur gör jag om jag inte får betalt?

Det är viktigt att du agerar snabbt. Ett vänligt samtal med en påminnelse till din kund gör oftast susen. Om inte så är nästa steg att skicka ut en påminnelsefaktura.

Om du fortfarande inte fått betalt efter samtal eller påminnelsefaktura är nästa steg att skicka ärendet på inkasso. Det finns ett par kostnadsfria alternativ (bland annat om du fakturerar via oss på Finansia).

Det sista steget är att vända sig till Kronofogden. Har du fakturerat via oss eller via någon annan tjänst hanteras detta åt dig. Annars fyller du i en blankett om betalningsföreläggande. Blanketten hittar du här

Kan jag lägga på en påminnelseavgift?

Ja, om du och din kund avtalat om det. Annars inte. Vårt tips är att alltid ha med det i dina villkor.

Har du inte avtalat med din kund om att ta ut påminnelseavgift har du ändå rätt att ta ut ränta enligt räntelagen. Du kan enkelt räkna ut räntan på Kronofogdens hemsida

När du skickar ut en påminnelsefaktura måste inte originalfakturan skickas med. Men det underlättar helt klart för din kund om du gör det. Oavsett så ska det tydligt framgå vilken faktura påminnelsen avser (fakturanummer och belopp).

Slipp krångel – fakturera kostnadsfritt med oss

  1. Ladda ner appen eller
    skapa ett konto här på vår hemsida
  2. Skapa kund automatiskt med person- eller organisationsnummer
  3. Lägg till dina produkter eller tjänster
  4. Skicka din faktura

Fakturera med Finansia. Enkelt och kostnadsfritt. Det kostar bara om du väljer att skicka fakturan via vanlig post. Det enda som krävs är att du har ett registrerat företag.