fbpx

Ladda ner gratis fakturamall

Ladda ner vår fakturamall

Ladda ner vår fakturamall helt kostnadsfritt, lägg till din logotyp och fyll i vår mall med automatisk uträkning. Nu är det bara att maila den till kund, med möjlighet att lägga till ett personligt fakturameddelande. Enkelt, smidigt, färdigt.

Spara tid med vår gratis fakturamall som PDF

Denna fakturamallen är helt gratis och passar så gott som alla, vare sig du driver enskild firma eller aktiebolag, är torghandlare eller konsult. Låt vår PDF sköta uträkningen och lägg tid på din verksamhet istället.

Bokföringsprogram eller fakturamall?

Om du driver din verksamhet vid sidan om något annat, eller fakturerar sällan, kan ett bokföringsprogram vara överflödigt och mer arbete än nytta. Då är en fakturamall som du enkelt sparar ner, justerar och skickar ut något som enkelt sparar dig tid och möda för att få rätt betalt.
Om du fakturerar så ofta att ett bokföringsprogram är nödvändigt, då?
Då har du ändå hittat rätt. Vår app Finansia låter dig inte bara göra din fakturering enkelt – med vår direktintegration till Fortnox bokförs den lika enkelt och automatiskt. Driver du en verksamhet som innefattar ett affärssystem eller en webshop är vårt API klart för dina behov och att spara din tid i din verksamhet.

Tips! Mallen funkar bäst med Adobe Acrobat men går såklart att öppna i din webbläsare.
Här kan du ladda hem Acrobat.

Varför fakturamall som PDF?

Vi tror att du kommer att ha stor nytta av vår fakturamall, och det är just därför vi enbart erbjuder den som PDF. Formatet är universellt och fungerar på så gott som alla datorer och webbläsare i världen – där format som Word, Pages och Excel kan orsaka problem med justering eller bara att öppna filen. Det är dessutom ett format som är betrott av de stora e-postklienterna, och sätter inte din bifogade fil i karantän.
När din kund skriver ut din faktura för fysisk bokföring så ser dessutom din faktura mycket prydligare ut, och din logotyp från mallen förflyttas inte som ordbehandlare kan orsaka.

Svar på vanliga frågor

Vilken förfallodag ska jag sätta?

Har du och din kund inte avtalat om en specifik betaltid finns det egentligen inga regler. Vi rekommenderar 30 dagar. Datumet räknas från fakturadatumet.

Fakturerar du en privatperson kan du sätta kortare betaltid  – förslagsvis 20 dagar. Praxis för företag är 30 dagar.

Hur gör jag om jag inte får betalt?

Det är viktigt att du agerar snabbt. Ett vänligt samtal med en påminnelse till din kund gör oftast susen. Om inte så är nästa steg att skicka ut en påminnelsefaktura.

Om du fortfarande inte fått betalt efter samtal eller påminnelsefaktura är nästa steg att skicka ärendet på inkasso. Det finns ett par kostnadsfria alternativ (bland annat om du fakturerar via oss på Finansia).

Det sista steget är att vända sig till Kronofogden. Har du fakturerat via oss eller via någon annan tjänst hanteras detta åt dig. Annars fyller du i en blankett om betalningsföreläggande. Blanketten hittar du här.

Kan jag lägga på en påminnelseavgift?

Ja, om du och din kund avtalat om det. Annars inte. Vårt tips är att alltid ha med det i dina villkor.

Har du inte avtalat med din kund om att ta ut påminnelseavgift har du ändå rätt att ta ut ränta enligt räntelagen. Du kan enkelt räkna ut räntan på Kronofogdens hemsida

När du skickar ut en påminnelsefaktura måste inte originalfakturan skickas med. Men det underlättar helt klart för din kund om du gör det. Oavsett så ska det tydligt framgå vilken faktura påminnelsen avser (fakturanummer och belopp).

Slipp krångel – fakturera kostnadsfritt med oss

Fakturera med Finansia. Enkelt och kostnadsfritt. Det kostar bara om du väljer att skicka fakturan via vanlig post. Det enda som krävs är att du har ett registrerat företag.

Logga in

Välj inloggning till en av våra tre tjänster nedan.

Finansia Factoring

Finansia App

vit fortnox logga centrerad över en grön bakgrund

Fortnox Integration

Har du inget konto?

Om du inte har ett konto, oroa dig inte, du kan registera i nästa steg efter du har valt en tjänst.

Cookies

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats.