Kravhantering

Kravhantering

Vi ser till att du får betalt

Att behöva driva in skulder kan vara tröttsamt och tär oftast på kundrelationen. På Finansia har vi effektivt men varsamt jobbat med kravhantering sedan 2012 – vi vet vad som krävs för att du ska få betalt samtidigt utan att kundrelationen tar skada. Din kund är lika viktig för oss som hen är för dig.

Detta hjälper vi gärna till med:

– Påminnelser
– Räntefakturor
– Inkasso
– Ärenden till Kronofogden

Slipp stress med att skicka ut påminnelser och få mer tid över för det som är viktigare för dig – ditt företag.

Vanliga frågor om Fakturaservice

Vad är Kravhantering?

Kravhantering hos Finansia innebär att vi tar hand om alla påminnelser och dialog med din kund. Vi ser till att du får betalt samtidigt som vi gör allt för att bibehålla kundnöjdheten.

Hur funkar Kravhantering?

Om en kund, mot all förmodan, skulle vara sen med en betalning ser processen ut så här:

  1. Vi skickar påminnelse via brev
  2. Vi skickar en varning om inkasso
  3. Ärendet går vidare till inkasso
  4. Vi skickar en varning om Kronofogden
  5. Vi skickar ärenden till Kronofogden

Vi ser gärna att din kund får fler chanser att betala. Därför påminner vi en eller två gånger extra innan det börjar kosta ännu mer för din kund.

Vad kostar Kravhantering?

Priset för att hantera krav och påminnelser är individuellt anpassat efter ditt företag. Kontakta en rådgivare här för att få reda på kostnad och fördelar.

Kunder om Finansia

Vi har jobbat med Finansia i några månader nu och är väldigt nöjda! Tjänsten är enkel & smidig och servicen är personlig & proffsig. Dessutom får vi snabb återkoppling vid minsta frågetecken. För oss som skickar många fakturor hjälper Finansia till att spara rejält med tid.

- Micke Johansson, återförsäljare Vasaboden

Med Finansia är jag trygg i hur mina kunder hanteras. De är så nära man kan komma sina egna ekonomiansvariga, för Finansia värnar om sina kunders kunder på absolut högsta nivå och löser ALLTID problemen. Här vet jag att jag får snabba utbetalningar, skött på ett smidigt sätt.

Kim Svensson, Master Detailer, SSR-Nordic Sundsvall AB