fbpx

Går det att skydda sig mot konkurs?

Ny statistik från flera källor visar att trenden har vänt och att konkurserna ökar under september månad. Siffrorna visar även att den senaste månaden har högst antal konkurser på 15 år.

Källa: Creditsafe

E-handel ökar och fysiska butiker minskar

Detaljhandeln har det fortsatt tufft och här ökar konkurserna inom segmentet med hela 44 procent, rapporterar UC. Enligt Klarna handlar vi som mest på söndagskvällarna då de flesta fysiska butikerna har stängt. De senaste åren har fysiska butiker i allt större omfattning fått lämna plats för en expanderande och mer lättillgänglig e-handel.

5 tips på hur du skyddar dig mot konkurser

Finansia är experter på riskhantering och fakturering. Här kommer våra 5 smartaste tips till dig:

1. Kolla upp din kund
Gör en kreditupplysning och ta dig en god titt på någon av hemsidorna som erbjuder bolagsinformation.
– Hur mår kunden finansiellt?
– Har de nyligen dragit på sig anmärkningar?
– Tjänar de några pengar?
– Har det skett förändringar i styrelsen?Hos Finansia kan du alltid göra en kostnadsfri kreditupplysning och snabbt få insikt om en ny kund är godkänd eller inte.

2. Lägg inte alla ägg i en korg
Försök att inte låta en kund stå för majoriteten av omsättningen. En bra tumregel är att inte låta en kund stå för mer än 5 %. På så sätt står du mer trygg om en av dina kunder eller leverantörer skulle gå i konkurs.

3. Våga kräva säkerhet
Så som en borgensman. Det är mer vanligt än man tror och även om det kan vara lite känsligt att begära in ett avtal om borgen så är det egentligen inga konstigheter.Som kund hos Finansia kan du slippa risken helt genom att låta din faktura gå genom oss.

4. Leverans före betalning
Undvik att betala i förskott. Se till att du så ofta du kan betala först när du fått din tjänst eller vara.

5. Tydliga avtal
Ibland hamnar man i tvist med sin kund. I 9 fall av 10 så löser det sig genom att man kompromissar för att kunna gå vidare med samarbetet men ibland går det bara inte. Ibland står man helt enkelt för långt ifrån varandra. Då är det alltid bra att ha ett tydligt underlag på vad som faktiskt är sagt. Om det går så långt att man hamnar i tingsrätten finns det inget som väger som tungt som ett avtal.Allt fler inser fördelen med att få fakturan leverandsgodkänd innan den skickas ut. Det innebär kort och gott att din kund på förhand godkänner fakturan. Hos oss på Finansia ingår denna tjänst och det innebär att tvister kan identifieras tidigt och därmed lösas betydligt snabbare.

Hur kan Finansia hjälpa till?

Vi finns alltid till som ett outtröttligt bollplank för dig. Vi ger gärna råd i en kommande upphandling och hjälper självklart till med kreditupplysningar.

Vill du säkra din verksamhet helt kan vi ta över risken på fakturan. På så sätt så att du kan känna dig trygg i alla lägen.

Vi skräddarsyr alltid ett avtal efter dina förutsättningar. Slå oss en signal på  010-10 19 380 eller boka en tid med våra rådgivare så berättar vi gärna mer.

Källor:

Videum.se 

UC 

Creditsafe 

Logga in

Välj inloggning till en av våra tre tjänster nedan.

Finansia Factoring

Finansia App

vit fortnox logga centrerad över en grön bakgrund

Fortnox Integration

Har du inget konto?

Om du inte har ett konto, oroa dig inte, du kan registera i nästa steg efter du har valt en tjänst.

Cookies

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats.